Pages

nedjelja, 7. veljače 2010.

Veliki protesti ateističkih udruga u SAD-u zbog tiskanja poštanskih markica s likom Majke Tereze



Plan Pošte u Sjedinjenim Američkim Državama da tiska komemorativne poštanske markice u čast blaženoj Majci Terezi naišao je na kritike nekih ateističkih udruga koji se protive tiskanju markica sa likom bilo koje osobe koja je u javnosti promovirala bilo koju religiju. Među tim udrugama prednjači ona pod nazivom “Sloboda od religijskih temelja“ (The Freedom from Religion Fundation), pozivajući svoje istomišljenike na bojkot ovakvih poštanskih markica.

'' Majka Tereza je ponajprije poznata kao religijska osoba koja je vodila religijsku instituciju. Sve što je napravila ne može se odvojiti od činjenice da je bila časna sestra i katolkinja '', izjavila je za Fox News glasnogovornica spomenute grupe ateista Annie Laurie Gaylor. Ona također upozorava da treba preispitati i to da li je Majka Tereza zaista učinila sve što je mogla za siromašne ili je, s obzirom na '' silne '' donacije koje je primala, mogla možda učiniti i više.

Roy Betts, glasnogovornik US Postal Service ( Američke pošte ) je izjavio da je zaprepašten zbog ovakve reakcije, ističući da Pošti ne pada na pamet da povlaći markice iz tiskanja. Prema anketama velika većina građana Sjedinjenih Američkih Država gaji veliko poštovanje prema Majci Terezi i svemu što je ona učinila, pri tom oštro osuđujući ove proteste.
Predstavnici Katoličke crkve su također izrazili iznenađenje i razočarenje zbog ovakve reakcije protiv lika i djela osobe koja je preko pedeset godina služila bolesnima i siromašnima, ljudima odbačenim i zaboravljenim od svih, pri tom radeći veoma često i u neljudskim uslovima.

V

Nema komentara: