Pages

nedjelja, 4. travnja 2010.

Sretan Uskrs / Срећан Baскрс


USKRSNU ISUS DOISTA. RADUJTE SE SVI NARODI, ALELUJA

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!
ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!


'' Prvoga dana u tjednu, veoma rano, dođoše one na grob s miomirisima što ih pripraviše. Kamen nađoše otkotrljan od groba. Uđoše, ali ne nađoše tijela Gospodina Isusa. I dok su stajale zbunjene nad tim, gle, dva čovjeka u blistavoj odjeći stadoše do njih. Zastrašene obore lica k zemlji, a oni će im: "Što tražite Živoga među mrtvima? Nije ovdje, nego uskrsnu! Sjetite se kako vam je govorio dok je još bio u Galileji: 'Treba da Sin Čovječji bude predan u ruke grešnika, i raspet, i treći dan da ustane.'" I sjetiše se one riječi njegovih, vratiše se s groba te javiše sve to jedanaestorici i svima drugima.'' ( Luka 24, 1-10 )

Gospodin je uz nas i svojim svetim svjetlom nam osvjetljava put da ne bi lutajući našim tamama zapeli o ostatke vlastite samoće. Uskrsnuće Gospodina našeg, Isusa Krista, ispunjava proroštva Svetog Pisma i donosi nama vjernima nadu u uskrsnuće. Svojom svetom mukom otkupio je naše grijehe, odnio ih i grob i tamo ih zakopao, a onda uskrsnuo.
Ove godine Uskrs zajedno slave svi kršćani, katolici, pravoslavci i protestanti. Daj nam Gospodine milosti svoje da se približi dan kada ćemo doista svi biti jedno po volji tvojoj.

Nema komentara: