Pages

ponedjeljak, 2. kolovoza 2010.

Izabran novi predsjednik Svjetskog luteranskog saveza



Luteranski biskup u Svetoj zemlji i Jordanu Munib Younan je 25.07.2010. godine izabran za predsjednika Svjetskog luteranskog saveza. Tu će službu obavljati kroz slijedećih šest godina. Izbor novoga predsjednika Svjetskog luteranskog saveza, koji broji 70 milijuna evangelika - luterana u 145 Crkava, dogodio se na 11. zasjedanju spomenutog saveza u Stuttgartu. Tema 11. zasjedanja bila je '' Kruh naš svagdašnji daj nam danas '', a sudjelovalo je više od tisuću predstavnika luteranskih vjernika, te među njima 418 delegata predstavnika Crkava članica spomenutog saveza koji je ustanovljen 1947. godine.
Biskup Younan je veoma cijenjen i među ostalim kršćanima u Svetoj zemlji, ali i među muslimanima i Židovima. Ovim imenovanjem i Svjetski luteranski savez je dokazao da nije zaboravio Evangeličku - luteransku crkvu na Bliskom istoku.
Iako je zajednica protestanata - luterana na tom području veoma mala njegov glas u borbi protiv obespravljanih i protiv lošeg položaja kršćana na tom području budi glas nade i podrške svim kršćanima.

V

Nema komentara: