Pages

srijeda, 10. studenoga 2010.




IZRAZ BRATSKE SOLIDARNOSTI I PODRŠKE PRAVOSLAVNOG MITROPOLITA DABROBOSANSKOG NIKOLAJA MRĐE KATOLIČKOM NADBISKUPU KARDINALU VINKU PULJIĆU NAKON SKANDALOZNE ODLUKE SARAJEVSKOG OPĆINSKOG SUDA O ISTJERIVANJU KARDINALA IZ DIJELA ZGRADE ORDINARIJATA VRHBOSANSKE NADBISKUPIJE.



Mitropolit dabrobosanski Nikolaj Mrđa posjetio je 8. novembra/studenog nadbiskupa i metropolita vrhbosanskog, kardinala Vinka Puljića, izrazivši mu svoju solidarnost u vezi sa sudskom presudom i odlukom o otimanju jednog dijela nadbiskupske rezidencije ,odnosno zgrade nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanske nadbiskupije, da bi je dali obitelji špijuna UDBE koji je tu, nakon nasilne otimačine spomenutog prostora, boravio nekoliko godina prije rata, sa zadatkom špijuniranja vrha katoličke crkve. Početkom rata špijun Fadil Smajović je pobjegao u Beograd, a tadašnja vlast je nadbiskupiji vrhbosanskoj vratila spomenuti dio rezidencije. Njegova obitelj koja živi u Kanadi nedavno je sudskim putem zatražila taj prostor na koji špijun Smajović nikada nije imao stanarsko pravo, da bi 04. novembra Općinski sud u Sarajevu donio presudu da, bez prava na žalbu, Katolička crkva mora napustiti spomenute prostorije i materijalno nadoknaditi ponovno preuređenje prostora
Mitropolit Nikolaj Mrđa je izrazio osobito žaljenje i zabrinutost zbog ove situacije. Kardinal Puljić i mitropolit Nikolaj izrazili su očekivanje da će se društvene vlasti s puno više pravednosti i ispravnosti postaviti u odnosu na sve vjerske zajednice i njihovu imovinu.

V

Nema komentara: