Pages

četvrtak, 7. kolovoza 2014.

Poziv kardinala Vinka Puljića na molitvu za progonjene iračke kršćaneVrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić pozvao je vjernike da molitvene nakane u nedjelju 10.08.2014. posvete progonjenim iračkim kršćanima, žrtvama genocida koji provode radikalni islamisti u toj zemlji. 
 

U priopćenju iz vrhbosanskog ordinarijata stoji:


Sa zakašnjenjem smo primili potresno pismo kaldejskog patrijarha u Babilonu + Louisa Raphaëla l Saka, u kojem poziva na molitvu za progonjene kršćane u Iraku. Molitva je predviđena 6. kolovoza 2014. na Preobraženje Gospodinovo. Kako je pismo kasnije stiglo, mi se želimo pridružiti vapaju progonjenih kršćana zato pozivam da u nedjelju 10. kolovoza u svim župskim zajednicama, kao i redovničkim zajednicama molimo na tu nakanu.

Mi koji nosimo još posljedice rata, kao i nemile posljedice stradanja od poplava znamo što znači patiti iskušenja izvan svoga doma i iskušenja nesigurnosti života. Zato ovom molitvom posebno želimo u sebi odgajati duh solidarnosti s braćom u vjeri koja trpe, a u načelu sa svim ljudima koja trpe.

Tom molitvom za trpeću obespravljenu braću i sestre, hrabrimo i sami sebe na ustrajnost u borbi za jednaka prava i opstanaka na svojim ognjištima.

Unaprijed zahvaljujem svim pastoralnim djelatnicima koji će animirati ovu molitvenu akciju, te sve iskreno pozdravljam i na sve zazivam obilje Božjeg blagoslova!


+ Vinko kardinal PULJIĆ, 
Nadbiskup i metropolita vrhbosanski.

1 komentar:

Anonimno kaže...

Dobro da je se neko sjetio tih jadnih ljudi.