Pages

ponedjeljak, 6. travnja 2015.

Islamski natpisi na crkvi Sv. Ignacija u Sarajevu


Crkva Sv. Ignacija Lojolskog, koja se gradi u sarajevskom naselju Grbavica na veliku subotu je osvanula išarana grafitima. Crnim sprejem je napisano ''Allahu Ekber''. Župnik je izvjestio policiju, a nakon uviđaja bojom je prefarban provokativni natpis. Ne iznenađuje što se ova vijest u sarajevskim medijima jedva može i pronaći, međutim ono što me iznenadilo je što sam u razgovoru s ''običnim'' ljudima našao na čuđenje: zašto su se katolici uopće uvrijedili zbog tog natpisa jer on znači ''Bog je velik''. Nemamo se valjda pravo ni zapitati zašto je napisano baš to što je napisano i zašto baš tada kad je napisano, onda se valjda nema smisla ni truditi nekome objašnjavati da zidovi bogomolje ne služe za grafite. Svjedoci smo koliku pažnju u medijima zauzima svako skrnavljenje bilo koje vrste nekog islamskog objekta, što je opravdana reakcija na koju valjda imaju pravo svi.
Inače, crkva Sv. Ignacija koja se trenutno nalazi u fazi gradnje je tek nedavno dobila građevinsku dozvolu i urbanističku saglasnost za gradnju ito nakon nekoliko desetljeća od predavanja molbi i pokretanja procedura za spomenutu dokumentaciju.


V.

.

1 komentar:

Anonimno kaže...

Zanimljivo je pročitati izjavu koju je za novine dao vjerovatno neki crkveni službenik. Tamo se kaže citiram: "Ti ljudi nemaju nikoga iza sebe tko bi inzistirao na rasvjetljavanju zločina" Dakle ta ista Crkva koja tvrdi da je Majka svima izjavi nešto ovako. E to je žalosno. Znamo u kakvoj državi živimo i da od nje ništa nemožemo očekivati pa nas to i ne boli puno, ali ovo nas boli tri puta više. Ti isti službenici Crkve koji će se lizati sutra sa mučiteljima svoje djece ne će ništa učini na osnovu toga već će nastaviti svoju odvratnu igru "ljubavi i lizanja" Ti isti koji se zovu pastirima naroda i ocima dadnu ovakvu žalosnu izjavu... šta reći nego fuj, ovdje nešto ne štima