Pages

nedjelja, 12. studenoga 2017.

Danijela i Antonija - zaboravljene mučenice


Svaki rat za sobom ostavlja pustoš, tugu, patnju i sve najgore što se može zamisliti, a posebno su bolna sjećanja na toliko nevino stradale djece, čija je mladost smrću prekinuta.
Jednom sam čuo izreku ''praštati je od Boga, a zaboravljati od zloga''. S obzirom da nas Crkva uči da one koji su žrtvu podnijeli zbog Krista smatramo mučenicima za vjeru, osjećam se pozvanim spomenuti u ovom tekstu dvije djevojčice iz Mostara: Danijelu Vidović i Antoniju Sesar, nažalost gotovo zaboravljene mučenice, koje su svoj život dale za Krista 11.11.1994. Tog kobnog popodneva su zajedno sa drugim vršnjacima bile na satu vjeronauka, kada su postrojbe muslimanske Armije BiH započele s granatiranjem mostarske katedrale. Danijela i Antonija su poginule, a osmero druge djece je bilo teže ili lakše ranjeno.
Mnogi su ratni zločini procesuirani i zločinci kažnjeni, ali za ovaj zločin zbog nemara i nebrige licemjernih političara (iz reda hrvatskog naroda u BiH) još nitko nije odgovarao, a kako se čini najvjerovatnije nikad ni neće. Tako će ubojice izbjeći ovozemaljsku pravdu, ali pravdu Božju sigurno neće.
Mučenicima za vjeru se možemo moliti za zagovor, tako se molimo i ovim anđeoskim vjeroučenicama za zagovor da nam Bog oprosti što smo ih zaboravili.


V

Nema komentara: