Pages

subota, 18. travnja 2020.

Prva žrtva Korona virusa među svećenstvom u Bosni i Hercegovini: Preminuo fra Ante Kutleša


U Bosni i Hercegovini do ovog trenutka Korona virusom je zaraženo preko 1200 ljudi, a 47 ih je nažalost umrlo, među njima je jedan svećenik i jedna časna sestra.
Preminuli svećenik je fra Ante Kutleša, franjevac Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Marijina. Preminuo je u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru nakon višetjedne borbe liječnika da mu spase život. Fra Ante je imao 76 godina, a već je od ranije imao problema sa zdravljem, tako da njegov imunitet nije izdržao i ovaj virus. Ostat će upamćen kao dugogodišnji misionar u Kongu, gdje je kao duhovnik ostavio dubok trag u srcu naroda te zemlje, a nakon povratka iz Afrike zadnje tri godine boravio je u Međugorju i službovao kao ispovjednik.
Poćivao u miru Božijem

Također, preminula je i jedna redovnica iz Međugorja, međutim uprava ne želi da se javno objavljuje njen identitet. Njih dvoje su nažalost izgleda žrtve neodgovornosti pojedinaca koji nisu poštovali ni odredbe službenih organa vlasti niti glas zdravog razuma, te su na taj načini ugrozili živote velikog broja ljudi. Osim njih dvoje u Međugorju i Čitluku od istog izvora ovim virusom zaraženo je po dosadašnjim informacijama preko 90 ljudi, a četvero je do sada nažalost i umrlo.

V.


.



Nema komentara: