Pages

utorak, 18. listopada 2011.

Američka glumica Susan Sarandon nazvala papu nacistom


Onaj prijašnji papa joj se sviđao, ali ne i 'ovaj naci kojeg sada imamo' - tim riječima je Susan Sarandon opisala papu Ratzingera. Glumica je ovoga vikenda gostovala na Hamptons film festivalu gdje je pred publikom davala intervju.

U njemu je se osvrnula i na svoj film ''Dead man Walking'' iz 1995. koji se bavi temom smrtne kazne. Spomenula je kako je kopiju tog filma poslala papi, jer se divila njegovom stavu protiv smrtne kazne. No, onda je pojasnila da misli na pokojnog papu Ivana Pavla II., a ne na ''ovog nacistu kojeg sada imamo'' - što je izazvalo salvu smijeha u publici.

Na njenu izjavu već se oglasio predsjednik Katoličke lige, Bill Donohue, koji je rekao kako su takve primjedbe ''opscene i neizmjerno ignorantne''. Naglasio je kako je papa Ratzinger bio kao četrnaestogodišnjak učlanjen u nacističku mladež, ali samo zato što je to tada bio standardan postupak za dječake u Njemačkoj. Papa je istupio iz pokreta zbog čega ga ''danas Židovi smatraju za prijetelja, a ne neprijetelja'', rekao je Donohue.

(preuzeto sa stranice http://www.filmski.net)

Nema komentara: