Pages

četvrtak, 26. siječnja 2012.

Kraljevina Danska - abortusom protiv downovog sindroma


Veliki broj svjetskih medija ovih dana je pisao o ''borbi'' Danske protiv downovog sindroma i težnji da postane prva država u kojoj će ovaj poremećaj biti stvar prošlosti. Međutim, sa zaprepaštenjem ostajemo saznajući da nije riječ ni o kakvom otkriću lijeka ili nečemu što bi bilo revolucionarno, nego sasvim suprotno od toga - danska je vlada odlučila besplatno omogućiti trudnicama pregled i dijagnostiku, te ''eliminiranje'' (abortus) defektnog zametka. Ovaj hitlerovski način ''čišćenja'' nacije od ljudi s downovim sindromom počeo je još 2004. godine i rezultati su pokazali da se sve veći broj roditelja odlučuje na ovaj korak. Interesantno je da su mnoge udruge, ne samo u Danskoj, nego i u nekim drugim zemljama Evropske Unije to pozdravile, te ističu mogućnost da se sličan metod može primjeniti i na zametke na kojima bi se identificirali i drugi urođeni poremećaji ili bolesti.
Civilizirani svijet se toliko zgražao nad Adolfom Hitlerom i njegovom idejom stvaranja ''čiste arijevske rase'', međutim izgleda da malo po malo isti taj ''civilizirani'' svijet počinje prihvaćati i provoditi njegove ideje u praksu.


V

.

3 komentara:

Anonimno kaže...

Na ovo mogu samo reci jedno veliko FUJJJJJ;FUJJJ
Sta sad bi svi da su najpametniji,da u ime neke kvazi Humanosti,unistavju ljudske zivote,u ime svakavih prava,uzimati covjeku pravo na zivot,ako ovakve ideje oznacavaju civilizaciju,i sav nazovi 'civilizirani'' svijet,onda se stidim sto zivim okruzen takvim Humanistima,Fuj FASISTI,

sta ste zaboravili da ste od praha nastali i da se u prah vracate,samo jedan je koji daje i oduzima zivot.

Anonimno kaže...

Pa te ideje nisu baš ništa novo. Razvitkom molekularne genetike i mapiranja ljudskoga genoma, pojavili su se novi obzori eugenike (rješavanja ljudskih zdravstenih problema putem genetske manipulacije). Hitler je planirao nekim mendelovskim križanjem pripadnika njemačke nacije kroz period od par desetljeća, iskristalizirati neku nordijsku ''čistu'' vrstu, barem je tako tvrdio Himmler. U današnjem društvu, dehumanizacijom se ljudski život određuje kao robno-novčani odnos ponude i potražnje i kvaliteta i ne-kvaliteta. Pošto društvo daunovci koštaju, i nemaju, po mišljenju hitlerovaca i modernih eugeničara, potencijal za doprinos društvu niti za postizanje željenog kvaliteta života, treba ih se riješiti. Kako još nisu izmislili genetski način prevancije poremećaja, ostaje im samo ovaj mehaničarski način rješavanja problema, a to je prenatalna dijagnostika. To će reći uzimanje plodove tečnosti, i analiza genetskog materijala. U društvu u kojem biotetika služi agnostičkom moralu, teško je očekivati ikakve druge plodove. Sv. Ignacije kaže u svojoj sveščici Duhovnih vježbi: Učite se razlikovati duhove- dobre od zlih. Nama je izgleda to jedini spas, mada nismo sigurni kada će stići Dan-D i velike desantne snage našega Gospodina se iskrcati na neku normandiju, i započeti novo poglavlje naše istorije. Do tada, bdijte!

Vladimir Fučec kaže...

Primjetio sam da su svi koji zastupaju abortus već rođeni (Ronald Reagan - New York Times - 1980)