Pages

nedjelja, 2. veljače 2014.

Molitva za život
Gospodine Isuse, Ti svoju Crkvu i ljudsku povijest vjerno pohađaš i ispunjaš svojom Prisutnošću; Ti nas u predivnome sakramentu svoga Tijela i Krvi činiš dionicima božanskoga života i daješ nam predokus radosti života vječnoga; Tebi se klanjamo i blagoslivljamo Te. 
Prostrti pred Tobom, Vrelom i Ljubiteljem života, stvarno prisutnim i živim među nama, žarko Te molimo: Probudi u nama poštovanje prema svakomu još nerođenom ljudskom životu; Učini nas sposobnima da u plodu majčine utrobe opazimo divno djelo Boga Stvoritelja; Oraspoloži naša srca za velikodušno prihvaćanje svakoga djeteta koje započinje živjeti. Blagoslovi obitelji, posveti sjedinjenost supružnika, učini plodnom njihovu ljubav. 
Svjetlom svoga Duha prati odlučivanje zakonodavnih tijela, kako bi narodi i nacije priznali i poštovali svetost života, svakoga ljudskog života. Vodi rad znanstvenika i liječnika, da napredak pridonosi cjelovitomu dobru osobe te da nitko ne trpi potlačenost i nepravdu. Daruj stvarateljsku ljubav upraviteljima i gospodarstvenicima, kako bi znali pronaći i promicati primjerene uvjete, da bi se mlade obitelji mogle radosno otvoriti rađanju nove djece. Utješi supružnike koji trpe, zbog toga što nemaju djece i u svojoj se dobroti za njih pobrini. Odgajaj sve ljude da se skrbe za siročad ili napuštenu djecu, kako bi mogla osjetiti toplinu Tvoje Ljubavi i utjehu Tvoga božanskog Srca. 

S Marijom, Tvojom Majkom, velikom vjernicom, u čijemu si krilu uzeo našu ljudsku narav, od Tebe, našega jedinog istinskog Dobra i Spasitelja, molimo snagu, da bismo ljubili život i služili mu, iščekujući da živimo uvijek u Tebi, u zajedništvu Presvetoga Trojstva. Amen. 


Papa Benedikt XVI.

Nema komentara: