Pages

utorak, 25. ožujka 2014.

Jači od zla

 

''Narod koji ubija vlastitu djecu nema budućnosti!''  (Papa Ivan Pavao II)

''Temeljno ljudsko pravo i pretpostavka svakog drugog prava je pravo na sam život. To se odnosi na život od trenutka začeća do njegovog prirodnog kraja. Pobačaj stoga ne može biti ljudsko pravo - on je upravo suprotno od toga!''  (Papa Benedikt XVI)

''Užasno je i pomisliti da ima djece, žrtava pobačaja, koja nikad neće ugledati svjetlo dana!''  (Papa Franjo)


Danas sam sasvim slučajno u tramvaju prisustvovao spontanoj debati nekolicine srednjoškolaca o abortusu. S jedne strane se čovjek naježi koliko je ''suvremeni'' način razmišljanja o tom zločinu kao nečem ''normalnom i prihvatljivom'' zagadio i djecu, a s druge strane čovjek ostane oduševljen nekim mladim ljudima koji čvrsto stanu u obranu života. Jedan mladić i jedna djevojka su u tramvaju, nakon rasprave od desetak minuta, uspjeli uvjeriti petero njihovih vršnjaka kako za abortus nema opravdanja. Nije to bila lekcija samo za ovih petero vršnjaka, nego i za ostale ljude koji su sjedili u blizini njih. Jedan uistinu lijep i ohrabrujući doživljaj.

Danas je Blagovijest, spomen dana kada je arkanđeo Gabrijel navijestio Blaženoj Djevici Mariji da je začela po Duhu Svetom i da će roditi sina, Isusa Krista - našega Gospodina. Ovo je lijepa prigoda da se pomolimo za svu djecu koja se trebaju roditi, da ih njihovi roditelji ne odbace. Pomolimo se i za one kojima je na umu pobačaj, da odustanu od toga i daju priliku za život svome djetetu. Pomolimo se i za sve nas da nam Bog očisti srca i dušu, da uvijek imamo na umu koliko je to zlo koje se širi među nama. 

V.



Molitva Blaženoj Djevici Mariji za nerođene


Marijo, Majko živih, zoro novog svijeta, tebi povjeravamo svoj život. Svrni pogled, o Majko, na nebrojeno mnoštvo nerođene djece, kojima nije dopušteno da se rode. Marijo, Majko života, zaštitnice nerođenih, pobjednice svega zla, spasi i zaštiti nerođeni život! Oprosti nam jer smo slabi, ne znamo što činimo! Učini da naše riječi i djela uvijek brane život. 
Tvome prečistom Srcu predajem svako začeto dijete, još nerođeno: sačuvaj mu život, a roditeljima isprosi mir i ljubav prema njemu! Marijo, obrati grešnike, pomozi trudnicama, zaštiti svojim Srcem nevine, koji se ne mogu sami braniti"! Svrni svoj pogled i na bijedne koji se bore s nedaćama života, na muškarce i žene, žrtve bezumnog nasilja, na stare i bolesne, izranjene ravnodušnošću ili lažnom sućuti. Učini da svi koji vjeruju u tvojega Sina spremno i s ljubavlju ljudima našeg vremena šire evanđelje života. Amen.


.




Nema komentara: