Pages

ponedjeljak, 29. veljače 2016.

Papa imenovao fra Slavka Topića i fra Josipa Ikića misionarima milosrđa u Vrhbosanskoj nadbiskupiji


Na prijedlog vrhbosanskog nadbiskupa, kardinala Vinka Puljića i franjevačkog provincijala Bosne Srebrene, fra Lovre Gavrana, papa Franjo je imenovao dr. fra Slavka Topića i dr. fra Josipa Ikića misionarima milosrđa u Vrhbosanskoj nadbiskupiji. 

Fra Slavko i fra Josip su 9. veljače 2016. osobno primili Papin dekret o imenovanju, štolu i određene dokumente te, pored ostalog, sudjelovali na susretu s Papom u Vatikanu, zajedno s oko 730 svećenika. Slijedećeg dana, na Čistu srijedu sudjelovali su i na sv. misi koju je predvodio papa Franjo u bazilici sv. Petra, uz koncelebraciju oko 800 svećenika, biskupa i kardinala. Zadaća misionara milosrđa jest da propovijedanjem o Bogu Milosrdnom Ocu pozivaju vjernike na obraćenje i pomirenje s Bogom. Dobili su ovlast da u sakramentu ispovijedi odrješuju pokornike i od onih grijeha koji su pridržani samo Svetoj Stolici. Ta ovlast vrijedi na svim područjima svijeta i traje do konca Godine milosrđa. 

Tekst preuzet sa stranice http://www.bosnasrebrena.ba/ 


I fra Slavko Topić i fra Josip Ikić su nadaleko poznati ispovjednici sa bogatim pastoralnim iskustvom i sigurno je ova vijest sve vjernike izuzetno obradovala.
Fra Slavka odlično poznajem i po mom mišljenju je najbolji mogući izbor za ovakvu zadaću. Čovjek iz čije svake riječi zrači pobožnost i evanđeoski duh, odličan propovjednik, uvijek spreman staviti se na raspolaganje vjernicima za ispovijed i duhovni razgovor. Veliki je prijatelj tradicije, a prije par godina je prigodom jedne duhovne obnove mladih u Olovu, na njihov zahtjev, služio i tradicionalnu latinsku misu. 

V


Nema komentara: