Pages

subota, 17. rujna 2016.

U 91 godini života preminuo poznati vatikanski egzorcist p. Gabriele Amorth


Jučer, 16.09.2016. preminuo je vjerovatno najpoznatiji egzorcist današnjice p. Gabriele Amorth, koji je više od pola stoljeća služio Crkvi neumorno obavljajući ovu svetu, ali ponekad zapostavljenu službu.
Rođen je 01.05.1925. godine u Modeni (Italija). Tijekom II svjetskog rata borio se na strani talijanskih partizanskih pobunjenika protiv Musolinjevog fašističkog režima. Po njegovim riječima upravo tada, za vrijeme rata prvi put je susreo Đavla i odlučio svoj život posvetiti Bogu i borbi protiv Sotone. Za svećenika Kongregacije svetog Pavla zaređen je 1954. godine, te je nakon obavljanja raznih službi župnika i duhovnika, u lipnju 1986. godine, kao osobni odabir svetog pape Ivana pavla II., imenovan službenim vatikanskim egzorcistom. Tu službu obavljao je sve do svoje smrti. Broj raznih vrsta egzorcizama koje tijekom života obavio, navodno je veći od 160 000.
Izdao je nekoliko knjiga na temu egzorcizma, a izraze svoga poštovanja prema ovom svećeniku u više navrata iskazali su pape Ivan Pavao II., Benedikt XVI. i Franjo. U svojoj autobiografskoj knjizi ''Posljednji egzorcist - Moja borba sa Sotonom'', tvrdio je da je prilikom jedne audijencije 2009. godine, papa Benedikt XVI svojim blagoslovom od opsjednuća oslobodio dvoje ljudi koje je on doveo na Trg Sv. Petra.

Njegovom smrću Crkva je ostala bez neumornog i gorljivog borca protiv Zloga i svećenika koji je svaki segment svog života posvetio služenju Katoličkoj crkvi, a posebno vjernicima koji su trpjeli zbog opsjednuća ili drugih duhovnih nemira, jer mnogi ne znaju da je, osim što je bio egzorcist, p. Ammorth bio poznat i kao dobar duhovnik i ispovjednik, koji je volio razgovarati s ljudima i pomagati im.

Počivao u miru Božijem


:

Nema komentara: