Pages

subota, 16. listopada 2010.

Uskoro izlazi nova knjiga pape Benedikta XVI


Nova knjiga poglavara Katoličke crkve, Pape Benedikta XVI, ugledat će svjetlo dana četvrtog novembra/studenog ove godine. Naziv knjige je '' Svjetlo svijeta - Papa, Crkva i znakovi vremena ''.
U biti, knjiga se sastoji od intervjua koji je s Papom vodio poznati njemački novinar i pisac Peter Seewald. Na sličan način nastale su i knjige Sol Zemlje ( 1996 ) i Bog i svijet ( 2001 ), dok je Benedikt XVI još bio kardinal i voditelj Kongregacije za nauk vjere, a ovo će biti prvi ovako detaljan intervju od kada je izabran za Papu.
Najavljeno je da će u knjizi Papa sasvim otvoreno govoriti o krizi u Crkvi i nedavnim skandalima u vezi s pedofilijom u koju su umiješani pojedini svećenici, zatim o ekumenizmu, promjenama i reformama u Crkvi, o društvu uopće i naravno o vjeri.
Interesantno je napomenuti da je Peter Seewald bio deklarirani ateist, ali je sredinom devedesetih, susret s kardinalom Josephom Ratzingerom ( pravo ime Benedikta XVI ), koji se pretvorio u prijateljstvo, promijenio njegov pogled na vjeru, te se obratio na kršćanstvo.

V

Nema komentara: