Pages

četvrtak, 16. lipnja 2011.

Predstavljen prvi album sarajevskog benda Antonius, pod nazivom: Deus meus et omnia - Gospodin moj i sve moje



U utorak, 7.6.2011. godine u prepunoj dvorani samostana sv. Ante na Bistriku predstavljen je album benda Antonius: ''Deus meus et omnia - Gospodin moj i sve moje''. Prvi nosač zvuka duhovnih šansona je posvećen jubileju 8 stoljeća postojanja Reda sv. Franje i sv. Klare.

Bend Antonius je nastao u rujnu 2009. dolaskom fra Danijela Rajića na mjesto vikara i asistenta Frame u samostanu sv. Ante. Grupa mladih glazbenika je s oduševljenjem prihvatila i ideju utemeljenja vokalno–instrumentalnog sastava. Glavni cilj benda je animiranje liturgijskih slavlja, studentskih tribina i drugih manifestacija, a formalno djeluje u sklopu sarajevske Frame.

Bend prepoznatljiv po oduševljenom pjevanju i zvuku različitih instrumenata: violine, flaute, trube, gitara, klavijature, bongosa, postao je omiljen među svim vjernicima koji dolaze na susrete. Svetište sv. Ante je obogaćeno mladim entuzijastima koji pjevanjem ''dvostruko'' slave Boga. Zbog toga je i naziv benda Antonius, što je latinsko ime sv. Ante u čijem se svetištu održavaju različita slavlja i susreti. Bend pjeva i svira svake nedjelje na večernjoj misi za mlade u 18 sati. Prvim četvrtkom sudjeluju na misi i pobožnosti adoracije pred Presvetim.

Članovi benda akademske 2010./11. godine su: Bruno Papišta (vokal i trubač), Irena Nikić (violinistica), Ivana Rajić (vokal), Filip Vilić (bas gitarist), Maja Kurevija (vokal i violinistica), Matea Pišković (vokal i pijanistica), Ana Ćurić (vokal i violinistica), Adriana Katavić (gitaristica), Noemi Toth (vokal i flautistica), Ana Kešić (vokal) a u širem sastavu se nalaze još i Božo Klarić, Anđela Križanac, Brankica Miletović i Ivan Mlikota. Posebni gosti na promociji su bili članovi poznatog benda Posebna vožnja: gitarist Josip Joco Vukoja i bubnjar Dario Raos.

Bend Antonius je već nastupao po mnogim mjestima u BiH i u inozemstvu. Plod ustrajnog djelovanja je i album Bog moj i sve moje, koji je kruna rada i zajedništva članova benda. Ovim CD-om bend želi predstaviti svetište sv. Ante i život mladih katolika i studenata u Sarajevu. Svaka pjesma ima svoju posebnu posvetu. Cilj djelovanja benda je i evangelizacija putem duhovne glazbe koja lako nalazi put do mladih širom svijeta.

(Preuzeto sa stranice http:www.mladibistrik.com)

V

3 komentara:

Anonimno kaže...

Pratim njihov rad u samostanu sv. Ante u Sarajevu i većino članova poznajem. Najbolji su...
Hvala što ste ovo objavili.

Josip kaže...

Bravo za Sarajevo. Svaka čast fratrima na animiranju mladih, nitko to ne zna bolje od njih

FRAMA kaže...

Nek Bog blagoslovi fra Pericu Vidića i fra Danijela Rajića.