Pages

srijeda, 4. srpnja 2012.

Novi svećenici...



Jedan od najradosnijih trenutaka svake biskupije ili crkvene pokrajine, ali i cijele Crkve, jeste ređenje novih svećenika. Njihovo ''evo me'', kao odgovor na Gospodinov poziv je jedna presveta misija i osobna pobjeda nad Sotonom, ali i blagoslov cijeloj zajednici. Ta su zvanja izmoljena, a mi vjernici laici smo dužni i dalje moliti za nova zvanja, ali i za one svećenike koji su već zaređeni, oni također trebaju našu podršku i molitve.
Nažalost danas u mnogim zemljama, posebno ''zapadnog svijeta'', broj svećenika, redovnika i redovnica opada, tako da Bosnu i Hercegovinu možemo smatrati svojevrsnim Božjim čudom, jer iako je katolički puk zadnjim ratom i poraćem desetkovan, svećenička ređenja su redovita. Ove godine u BiH se za svećenike zaredilo 19 mladih ljudi, od čega 8 dijacezanskih (biskupijskih) svećenika i 11 redovnika-franjevaca. Neka ih Gospodin blagoslovi i učvrsti u pozivu.

Za Vrhbosansku nadbiskupiju zaređeni su: vlč. Miodrag Brkan, vlč. Ivan Rako, vlč. Josip Budimir, vlč. Goran Kosić, vlč. Alberto Zornada i vlč. David Lenin Trujillo Regaldo

Za Banjolučku biskupiju zaređen je vlč. Anto Vidović

Za Mostarsko-Duvanjsku biskupiju zaređen je vlč. Pero Miličević

Za Franjevačku provinciju sv. Križa Bosne Srebrene zaređeni su: fra Nikica Tomas, fr Ivica Tomas, fra Miroslav Jonjić, fra Nikola Kozina, fra Robert Slišković, fra Jurica Periša, fra Željko Nikolić, fra Ivica Matišić i fra Stjepan Pavličević

Za Hercegovačku franjevačku provinciju Uznesenja Marijina zaređeni su: fra Tihomir Bazina i fra Dalibor Milas



MOLITVA ZA SVEĆENIKE

                                                      DUŠO KRISTOVA, POSVETI GA!

Podsjeti ga, Gospodine, da je njegovo svećeništvo Tvoje svećeništvo. Učini ne samo da bude ljubljen, nego da može ljubiti kao što Ti ljubiš. Daj mu dar svoga mira.

                                                       TIJELO KRISTOVO, SPASI GA!

Nahrani i njega sobom dok on nas hrani. Nemoj da gladuje usred obilja. Spasi ga, Gospodine, i od nas, njegovih vjernika.

                                                        KRVI KRISTOVA, NAPOJI GA!

Obnavljaj njegov žar svakoga dana, učini da bude svima dostupan, da žeđa za dušama i da pije Tvoju čašu do dna Gospodine, i u radosti i u žalosti.

                                                VODO IZ PRSIJU KRISTOVIH,OPERI GA!

Obnovi, Gospodine, obećanje njegova krštenja, milost potvrde i obećanje njegova ređenja. Učini novom svaku njegovu svetu misu.

                                                      MUKO KRISTOVA, OKRIJEPI GA!

Privuci ga, Gospodine, na križ k sebi, da ne padne. Drži ga čvrsto uza se tako da s Tobom uskrsne. Daj, Gospodine, da bude vrijedan povjerenja i da ga on sam ima.

                                                          O DOBRI ISUSE, USLIŠI GA!

Poslušaj Gospodine, kada Te moli za pomoć, kada ne zna što bi učinio. Usliši ga, Gospodine, kada iz dubine srca zavapi k Tebi. Budi mu prijatelj, Gospodine.

                                                       MEĐU RANE SVOJE SAKRIJ GA!

Zaštiti ga Gospodine, od njega sama; on je samo čovjek kao i drugi. Spriječi sve one koji bi htjeli uništiti njegovo čovještvo i njegovo svećeništvo. On je tvoj, Gospodine.

                                                 NE DAJ DA SE IKADA ODIJELI OD TEBE!

Drži ga na dlanu svoje ruke Gospodine. Ne dopusti da ikakva gorčina uđe u njegovo srce. Daj da uvijek ostane sjedinjen s euharistijom, istodobno s Tobom i Tvojom Crkvom.

                                                   OD NEPRIJATELJA ZLOGA BRANI GA!

Čuvaj ga i brani od sotone i njegovih zlih duhova koji bi ga htjeli proždrijeti i raspršiti njegovo malo stado koje si mu dao. Naoružaj ga, Gospodine, darovima Duha Svetoga.

                                                         NA ČASU SMRTI ZOVNI GA!

Gospodine, Ti po njemu spasavaš druge, ali on sam sebe ne može spasiti ako Ti ne budeš s njim sve do kraja. Često je sam i uplašen. Stani uz njega da ga ojačaš. Isuse,blagoslovi ga...


V.

.

Nema komentara: