Pages

ponedjeljak, 4. studenoga 2013.

Poruka i blagoslov pape Franje hodočasnicima u Rim povodom šeste obljetnice Summorum Pontificuma

 
Kao što sam u jednom od prethodnih postova napisao, većina velikih katoličkih medija je (ne)namjerno potpuno ignorirala ovo hodočašće i obljetnicu, međutim u isto vrijeme žalosno je primjetiti i to da je velika većina onih katoličkih medija koji sebe zovu ''tradicionalnim'', (ne)namjerno ignorirala papinu poruku i blagoslov hodočasnicima. 
Papina poruka i blagoslov pročitana je u subotu 26.10.2013 na početku sv. mise u Bazilici sv. Petra, koju je za hodočasnike predvodio kardinal Dario Castrillon Hoyos. 


Njegovoj Eminenciji, kardinalu Dariu Castrillon Hoyosu, prigodom ovog hodočašća u Rim, organiziranog od strane Coetus Internationalis Summorum Pontificuma, u Godini vjere, Njegova Svetost papa Franjo želi prenijeti svoju najsrdačniju dobrodošlicu i nadu da ćete tijekom vašeg puta pobožnosti, ovdje među grobovima Apostola, u pokornosti postati još bliži s Gospodinom, kako tijekom sv. mise, tako i u zajedničkoj molitvi Crkve i na taj način primiti novu snagu za život po Evanđelju.
Vrhovni  Svećenik priziva na vas darove Duha Svetoga i majčinsku zaštitu Majke Božje, te rado udjeljuje, vama Eminencijo, svim biskupima, svećenicima, redovnicima i vjernicima-laicima koji su došli na ovo sveto slavlje, svoj apostolski blagoslov, da vam svima donese mir i duhovnu revnost.



.

Broj komentara: 6:

Toma Blizanac kaže...

Pa zar takve poruke papa preko drzavnog tajnistva ne upucuje svakoj grupi ili grupici koja to zeli?

v kaže...

Naravno da upućuje, ali se svaki put to lijepo objavi, a ovaj put ovo jedva nađoh.
Ajde od ovih ''progresivista'' to nisam ni očekivao, ali bar sam mislio da će tradicionalni blogovi objaviti.
Možda je nekom ovo totalno nebitno, ali mene je jako zanimalo, zato sam i objavio, a koliko vidim po statistici pregleda stranice i lajkovima ima još onih koje zanima.

Toma Blizanac kaže...

Drago mi je da ste objavili i hvala vam na tome. Samo sam zelio spomenuti da ne treba takvim stvarima pridavati preveliki znacaj. Ja bih volio procitati i izvjestaj s ovogodisnjeg hodocasca, ali ne znam je li ove godine tko od Hrvata koji javno objavljuju na internetu uopce bio u Rimu.

Anonimno kaže...

Da papa kojim slučajem nije nista poručio okupljenim tradicionalistima ja mislim da bi se to na sva zvona objavilo.

v kaže...

Toma Blizanac, ja sam se nadao da je netko od vas išao i da ću na vašem blogu ili kod Splendora naći nešto više, ali ovaj put se moramo zadovoljiti onim informacijama sa stranih portala.
Ako Bog da nekad ubuduće se i ja možda odvažim poći na ovakvo hodočašće, to mi je velika želja, ali nažalost zbog obveza nisam u mogućnosti.

v kaže...

A sugovornik koji se nažalost nije potpisao bi trebao znati da tu nije bilo riječ o ''okupljenim tradicionalistima''. To je bilo hodočašće katoličkih vijernika, većina njih sigurno pripada raznim zajednicama ili društvima koji su vezani uz tradiciju, ali bilo je i drugih koji su tu došli, neki iz podrške, neki iz znatiželje.