Pages

nedjelja, 3. rujna 2017.

Redovničko oblačenje u samostanu sv. Klare u Brestovskom


Hvalite i blagosivljajte Gospodina,
zahvaljujte njemu i služite mu svi,
u poniznosti velikoj

U subotu 02.09.2017 u samostanu sv. Klare u Brestovskom redovnički habit su obukle postulantice Anamarija Dragičević i Brigita Bošnjak i tako stupile u novicijat sestara klarisa. 
Klarise su redovnice dugog reda koji je osnovao sveti Franjo, a samostan sv. Klare u Brestovskom kod Kiseljaka jedini je samostan tog reda u Bosni i Hercegovni. Riječ je o jednom od strožijih ženskih redova u Katoličkoj crkvi, a sestre žive odijeljeno od ostatka svijeta, što vrlo često izaziva brojne predrasude prema njima. Međutim, dovoljan je jedan posjet ovoj prijatnoj, skromnoj, ali duhovno bogatoj zajednici sestara da se takvo razmišljanje promijeni. Brojni ljudi ovdje dolaze moliti sa klarisama, zavjetovati se i utjecati za zagovor sv. Klari i sv. Franji.
Anamarija, koja će sada nositi ime s. Marija Janja od Srca Isusova i Marijina, dolazi iz Trebižata kod Čapljine, završila je Muzičku akademiju u Sarajevu, a Brigita, koja će se sada zvati s. Marija Brigita od Križa Kristova, dolazi iz Rame i ima diplomu Katehetskog instituta u Mostaru.
Anamariju osobno poznajem. Riječ je o vedroj osobi, jako talentiranoj glazbenici, čijih nekoliko pjesama smo, između ostalog, mogli čuti i na festivalima FRAMAFEST, a izvodile su ih FRAME Sarajevo i Brestovsko. Vjerujem da će svojim glazbenim darom i svojom molitvom doprinjeti duhovnom rastu ove za Katoličku crkvu u BiH jako bitne zajednice sestara. 

Anamarija, neka dragi Bog tebe i tvoju susestru Brigitu, te cijelu zajednicu klarisa u Brestovskom blagoslovi i čuva.


V
.

Nema komentara: