Pages

ponedjeljak, 15. srpnja 2019.

Prva mlada misa u povijesti sarajevske župe Marijindvor


Grad Sarajevo dao je veliki broj svećenika, redovnika i redovnica, međutim od devet gradskih župa jedino župa Marijindvor do sada nije imala duhovnih zvanja, tako da je s posebnom radošću jučer proslavljena prva mlada misa u povijesti župe, a celebrirao ju je mladomislik vlč. Adnan Petar Mihael Jašarević, koji je za svećenika zaređen 29. lipnja. Župna crkva Sv. Josipa koja je među najvećima u BiH, bila je jučer prepuna vjernika, a na misi je uz vlč. Adnana koncelebriralo još 20-tak svećenika. Za kuma i propovjednika mladomisnik je odabrao također dvojicu Sarajlija, vlč. Marija Bernardića, profesora na KBF-u i vlč. Vladu Vrebca, župnika župe Bijelo Brdo kod Dervente. U svojoj Evanđeljem nadahnutoj propovijedi, vlč. Vlado je posebno emotivnu poruku uputio Adnanovoj majci, ohrabrivši je riječima da, iako daje svog sina jedinca u Božju službu, nikada neće ostati sama.

Vlč. Adnan Petar Mihael Jašarević je rođen 30.01.1992. u Sarajevu. U jedinstvo sa katoličkom crkvom primljen je 22.04.2010. godine. Od samog početka aktivirao se u pastoralnom radu Crkve, ministrirajući i učestvovajući u raznim akcijama i udrugama mladih katolika u Sarajevu, pri tom surađujući sa sve tri karizme koje djeluju u ovom gradu; dijacezanskom, franjevačkom i isusovačkom. Odlučuje se za studij teologije, te se 2012. upisuje na KBF, prvo kao civilni student, a dvije godine kasnije biva primljen među kandidate za svećenstvo Vrhbosanske nadbiskupije. Red đakonata primio je 02.12.2018., a za svećenika je zaređen 29.06.2019. godine. Nakon ređenja imenovan je župnim vikarom u župi Kupres.

Vlč. Adnanu, koji je za naš blog napisao nekoliko lijepih tekstova želimo obilje Božjeg blagoslova uz obećanje da ćemo nastaviti moliti za njega. Neka nam ga dragi Bog blagoslovi i čuva.

V.





Nema komentara: